تحولات منطقه

پس از گذشت چندین ماه از وعده‌های رئیس سازمان بورس درخصوص وضعیت پالایش و دارا یکم هنوز این صندوق تغییری نکرده است. چه کسانی از این وضعیت صندوق‌های دولتی سود می‌برند؟

تسلط نوسان‌گیران روی پالایش و دارا یکم
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، اسفندماه سال گذشته بود که مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، با اشاره به اینکه دو صندوق دارا یکم و پالایش یکم به معضلی در بازار سرمایه تبدیل شده‌اند، از اصلاح ساختار اساسنامه این دو صندوق خبر داد.

بر اساس اعلام عشقی، اگر این ساختار اصلاح شود، قیمت این دو صندوق می‌تواند به ارزش خالص دارایی‌های آن‌ها نزدیک شود. این اقدام نیازمند مصوبه هیات دولت بوده؛ اما بررسی‌ها نشان می‌دهد تا کنون اقدامی نشده است.

تسلط نوسان‌گیران روی پالایش و دارا یکم این در حالی بود که ۲۲ تیر ماه علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت، اعلام کرد که بازگرداندن ارزش ذاتی صندوق‌های پالایش یکم و دارا یکم، در دستور سازمان بورس و اوراق بهادار است. اساسنامه این دو صندوق در راستای جبران ضرر سهامداران، به زودی اصلاح خواهد شد؛ اما تاکنون تغییری در روند این صندوق ها مشاهده نشده و هر دوی این صندوق های ETF در زیان هستند.

علی اصغر حیدری، کارشناس بازارسرمایه گفت: بررسی روند اختلاف بین NAV و قیمت تابلوی دو صندوق دارا و پالایش از ابتدای ورود به بورس تاکنون شاید بتواند برای آسیب شناسی این اختلاف زیاد کمک کننده باشد؛ اما آن چیزی تا حدود زیادی روشن است این موضوع است که به دلیل کارمزد معاملاتی ناچیز صندوق‌های ETF و از طرفی تعداد بسیار بالای دارندگان واحدهای این دو صندوق، واحدهای دارا و پالایش به گزینه های بسیار جذابی برای نوسان گیری تبدیل شده‌اند.

جذابیت صندوق‌های دولتی در بورس

وی ادامه داد: به‌طوری که حجم و ارزش معاملات بسیار بالای این دو صندوق نسبت به بقیه بازار کاملا گویای فعالیت نوسانگیری توسط نوسان‌گیران حرفه‌ای و کسانی که امکان معامله پربسامد و الگوریتمی را دارند، بر روی این صندوق‌ها است. به طوری که با نوسان گیری سریع و با دامنه نوسان محدود، ضمن کسب سود برای خود امکان رشد متناسب را از این نمادها گرفته است.

حیدری تشریح کرد: این در حالی است که سهامداران خرد حقیقی به دلیل زیان ناشی از نگهداری این دو نماد عموما حاضر به فروش در قیمت های کنونی نیستند؛ اما به محض یک افزایش نسبی قیمت(حتی ۱۰ درصد) بسیاری از این سهامداران صبور زیان دیده نیز تبدیل به فروشندگان این نمادها می‌شوند.

این فعال بازار سرمایه بیان کرد: بنابراین تا زمانی که این موقعیت جذاب روی نماد این دو صندوق وجود دارد. حتی در صورت رشد نمادهای شرکت‌های بانکی یا پالایشی امکان رشد در این صندوق‌ها وجود ندارد.

حیدری در نهایت گفت: به‌طور قطع و یقین؛ برای از بین بردن این شرایط اولین اقدامی که باید خیلی فوری صورت گیرد. ممنوعیت امکان معامله الگوریتمی به مدت حداقل دو ماه روی نماد دارا و پالایش است.

منبع: تجارت نیوز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۰۷:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۳
    0 0
    دولتی که از مدیریت دو صندوق دولتی عاجزه! دم از بورس بین الملل میزنه!!!